Inclusief
Werkgeverschap

Gelukkige werknemers leveren winst op. Niet alleen omdat ze minder vaak ziek zijn of minder kans op een burn-out hebben. Maar ook omdat ze doorgaans productiever, loyaler, creatiever en meer betrokken zijn.

Lees verder

We weten dat gemengde en diverse teams beter presteren en innovatiever zijn in het bedenken van oplossingen. Alleen hebben niet alle groepen Nederlanders dezelfde mogelijkheden om optimaal op de arbeidsmarkt te kunnen participeren. Dit vraagt van werkgevers om bewustwording en vernieuwing in werving, selectie, duurzame in- en doorstroom en de zorg voor medewerkers: inclusief werkgeverschap.

Toolkit Inclusief werkgeverschap

WOMEN Inc. heeft een duidelijke visie op hoe de route naar inclusief werkgeverschap eruit moet zien. Om werkgevers te ondersteunen en inspireren hebben we in samenwerking met een brede groep experts een toolkit ontwikkeld. Met de toolkit willen we werkgevers praktische handvatten bieden om hun organisatie inclusiever te maken.

De toolkit bestaat uit 6 elementen die onmisbaar zijn om aan de slag te gaan met inclusief werkgeverschap. Bij elk element worden kennis en praktische tips van WOMEN Inc., haar partners en experts gedeeld.

Ga naar de toolkit

Het INCubator netwerk

In samenwerking met de Goldschmeding Foundation zetten we ons in om inclusief werkgeverschap breder op de kaart te zetten in Nederland. Dit doen we samen met een netwerk van werkgevers (TNO, Amsterdam UMC, Coca-Cola, Nationale Postcode Loterij, Alliander, ABN AMRO, EY, Port of Amsterdam, Gemeente Amsterdam, HPE, Erasmus Universiteit, KFC, KIT Royal Tropical Institute en Van Lanschot Kempen) die zich gezamenlijk inzetten voor het realiseren van een inclusief Nederland. Deze INCubators zijn stuk voor stuk voorlopers die actief met inclusief werkgeverschap aan de slag gaan en zich hierop willen onderscheiden.

Inclusief werkgeverschap vraagt bewustwording en vernieuwing in werving, selectie, duurzame in- en doorstroom en de zorg voor medewerkers.

Masterclass Inclusief Werkgeverschap

We bieden een Masterclass Inclusief Werkgeverschap aan waarin we werkgevers gerichte tools bieden. Aan bod komen zaken als hoe je verschillende ‘typen werknemers’ in verschillende levensfasen kunt faciliteren, hoe je ze kunt begrijpen en hoe je dit vertaalt naar de dagelijkse werkpraktijk. Maar ook hoe je er als werkgever voor kunt zorgen dat je niet alleen divers talent aantrekt, maar dit talent ook daadwerkelijk behoudt door actief een inclusieve werkomgeving te creëren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karlijn Straver, via loketinc@womeninc.nl of 020-7884231.

Lees ook de eerdere edities van ons magazine ‘Zo werkt het’. Hét online magazine over inclusief werkgeverschap dat we in november 2019 voor het eerst gelanceerd hebben rondom het thema ‘een eerlijk loonbeleid’. In 2020 kwamen de tweede en derde editie uit over de invoering van het verlengde partnerverlof en het voorkomen van verzuim door stress. Eerder dit jaar verscheen het magazine over inclusieve werving en selectie en over ouderschap op de werkvloer.

Zo werkt het bij…

Werkgevers die actief aan de slag gaan met doorstroom en representatie kunnen divers talent aantrekken en behouden, en kunnen zich hiermee profileren als een goede en inclusieve werkgever. Er is daarmee winst te behalen voor de werkgever.

Gelukkig hoef je het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden. Lees de ervaringen van drie bedrijven die elk op een eigen manier doorstroom en representatie op de werkvloer bevorderen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan