Nederland loopt achter als het gaat om doorstroom en representatie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Het vrouwenquotum is een positieve doorbraak, maar er is meer nodig om doorstroom van vrouwen naar besluitvormende posities te stimuleren. Veel organisaties maken werk van het binnenhalen van divers talent, maar vergeten daarna aandacht te besteden aan de doorstroommogelijkheden. Terwijl dit voor werkgevers een effectieve manier is om te zorgen voor behoud van talent. Met aandacht voor doorstroom bestendig je diversiteit en inclusie in je organisatie.

We hebben het niet alleen over de top en niet alleen over vrouwen, doorstroom is een aandachtspunt voor divers talent in alle lagen van de organisatie. Het werkt als een kettingreactie: als bijvoorbeeld meer vrouwen doorstromen naar besluitvormende posities creëer je rolmodellen die een steun in de rug kunnen zijn voor anderen met vergelijkbare ambities.
Maar hoe stimuleer je doorstroom? Hoe past dit binnen inclusief werkgeverschap? En hoe zorg voor je voor representatie van andere diversiteitskenmerken?

Antwoorden op deze vragen vind je in dit magazine: Ministerie van Financiën, Van Lanschot Kempen en Port of Amsterdam delen hun inzichten en tips vanuit werkgeversoogpunt, en verschillende werknemers delen hun ervaringen. Daarnaast bieden we vanuit de Toolkit Inclusief Werkgeverschap tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Veel leesplezier!

Emma Lok

Directeur Strategie & Communicatie WOMEN Inc.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan