Een openstaande vacature kan een kans zijn voor een organisatie. Een kans om een nieuw perspectief binnen te halen. Een kans op meer diversiteit. Maar hoe benut je die kans?

Als je de ambitie hebt om een inclusieve werkgever te zijn, is het recruitmentproces een belangrijke schakel. Maar: iedereen heeft blinde vlekken. Daarom is het cruciaal dat je je bij werving en selectie afvraagt door welke bril je naar de vacature en kandidaten kijkt. We weten dat dit niet altijd makkelijk is en dat er bij het vullen van een vacature vaak haast komt kijken. Ik raad je daarom aan om ook met het onderwerp aan de slag te gaan/blijven wanneer er geen vacatures zijn.

In dit magazine helpen we je op weg. Je krijgt tips om je blinde vlekken te spotten en bias (vooringenomenheid) in recruitmentprocessen tegen te gaan. We vertellen over de kansen en risico’s van het inzetten van artificial intelligence (AI) bij werving en selectie en ABN AMRO, Stedelijk Museum Schiedam en T-Mobile delen hun adviezen en ervaringen.

Veel leesplezier!

Emma Lok

Directeur Communicatie en Strategie WOMEN Inc.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan