Handige tools voor werkende ouders

Handige tools voor werkende ouders

Ouder zijn is misschien wel de moeilijkste baan van de wereld. Hoe vind je een goede balans tussen werk en zorg voor je gezin? Welke financiële gevolgen heeft het krijgen van een kind? Hoe ga je het gesprek aan met je partner en met je werkgever over verlofmogelijkheden en je werk-zorgverdeling? Om ouders hierbij te helpen hebben we verschillende tools ontwikkeld.

TIP VOOR WERKGEVERS

Deel deze tools met jouw medewerkers om ze te ondersteunen bij het combineren van werk en zorg.

Check je taakverdeling

Werk, boodschappen doen, een cadeautje voor oma regelen, je kind naar basketbal brengen: de to-do-lijst in je hoofd eindigt nooit. Door inzichtelijk te maken wat jij en je partner doen via de ‘Check je taakverdeling’-tool, kun je de taken eerlijk verdelen en wordt het voor iedereen leuker.

» Check je taakverdeling

WerkZorg­Berekenaar

Als je kinderen krijgt, moet je een hoop keuzes maken. Ook financieel. Hoe combineer jij het ouderschap met je werk en hoe pakt dit uit voor jouw portemonnee? Je kan waarschijnlijk meer geld en tijd overhouden dan je denkt. Maak een financieel bewuste keuze met de WerkZorgBerekenaar.

» Doe de WerkZorgBerekenaar

Thuis in gesprek

Moeders besteden anderhalf keer zoveel tijd aan de zorg voor kinderen als vaders, terwijl 60% van de vaders meer tijd wil besteden aan de zorg voor de kinderen. Daarnaast zou de helft van alle stellen betaald werk en onbetaalde zorg het liefst gelijk verdelen, in de praktijk doet slechts 10% dit. Onze gesprekskaart helpt je bij het voorbereiden van een goed gesprek over jouw werk-zorgverdeling!

» Download de gesprekskaart

Op je werk in gesprek

In Nederland bestaan verschillende soorten verlof om het voor ouders makkelijker te maken om werk en zorg te combineren. Weet jij al hoe jij je verlof wil indelen? Veel ouders willen ook minder werken na het krijgen van kinderen, heb jij daar al over nagedacht? Om je op weg te helpen hebben wij samen met VDRS een gesprekskaart gemaakt. Hierin vind je alle belangrijke informatie die nodig is om het gesprek met jouw leidinggevende voor te bereiden. Zo vergeet je niks, ga je goed voorbereid het gesprek in en kom je samen tot goede afspraken.

» Download de gesprekskaart

Verlofplanner

Het is handig om een overzicht te hebben van jullie zwangerschapsverlof, geboorteverlof, andere verlofvarianten en vakantiedagen. Je kan dit overzicht zelf samenstellen in de verlofplanner van Rutgers en 24Baby.

» Bekijk de verlofplanner

Eerste hulp bij gezinsmanagement

WOMEN Inc., Rutgers, VDRS en Stichting voor Werkende ouders hebben de krachten gebundeld en al hun tools en handige informatie voor werkende ouders samengebracht. Zo bieden we eerste hulp bij gezinsmanagement.

» Ga naar de site

Zo werkt het bij…

Werkgevers die het uitgebreid partnerverlof actief aanpakken zijn niet alleen maatschappelijk bewust en waardevol bezig, maar profileren zich hiermee ook nog als een goede en betrouwbare werkgever. Hierdoor kan er meer divers en getalenteerd personeel aangetrokken en behouden worden.

Gelukkig hoef je het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden. Lees de ervaringen van drie bedrijven die 100% betaald uitgebreid partnerverlof aanbieden.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan