Fayyaz en Sherina Ilahibaks

Fayyaz en Sherina Ilahibaks zijn getrouwd en hebben 1 kind van 11 maanden. Fayyaz en Sherina werken allebei 4 dagen; Fayyaz bij een bank en Sherina bij het Ministerie van Defensie.
Fayyaz:

“Een kind krijgen heeft behoorlijk veel impact op je leven. Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik bij een bedrijf werk waar de cultuur voor werkende ouders heel goed is. Zo goed dat zij al ruim een jaar vijf weken volledig betaald verlof bieden aan partners. Dat ze daarmee voor hun medewerkers, klanten én de maatschappij erkennen dat een kind krijgen ook grote impact heeft op partners, vind ik geweldig. In eerste instantie wilde ik het verlof gespreid opnemen, maar dat kon niet. Het verlof moest binnen de eerste 8 weken na de geboorte worden opgenomen.

Achteraf ben ik blij dat ik er vanaf het begin fulltime bij kon zijn, onder meer om de tips van de kraamverzorgster mee te krijgen. Juist in die eerste weken is de binding met je kindje super belangrijk. Hem laten slapen op je borst, in bad doen, verschonen. Het zijn allemaal momenten waarin je samen bouwt aan de relatie met je kind. Ik hoop dat meer werkgevers zich realiseren dat moeders moeten herstellen én dat vaders willen vaderen. Bij veel bedrijven lopen genoeg mannen rond die thuis nauwelijks iets meekrijgen omdat ze 60 uur per week werken. Zo zie ik mijn leven niet voor me. Ik wil een betrokken vader zijn en heb ook elke week een dag vrij. Natuurlijk werk ik hard en ben ik eigenlijk altijd bereikbaar, maar er is echt meer in het leven dan werken.”

“Ik hoop dat meer werkgevers zich realiseren dat moeders moeten herstellen én dat vaders willen vaderen.”

Sherina:

“Om een betere balans met thuis te krijgen ben ik in 2014 uit de accountancy gestapt en bij het Ministerie van Defensie gaan werken. Ik zag niet hoe ik mijn vorige baan zou moeten combineren met het moederschap. Hoewel ik dacht dat ik de enige was, ontdekte ik dat veel meer collega’s daar tegenaan liepen, maar dat niet bespreekbaar durfden te maken. Het is voor werkgevers denk ik heel belangrijk dat ze het gesprek met hun werknemers hierover aangaan. Mensen zullen zich steeds eerder in hun leven bewust worden van wat ze willen en als dat niet aansluit bij hun werk een andere baan zoeken. Dat Fayyaz als één van de weinige vaders wel al vijf weken verlof kreeg, zie ik als een groot geschenk. Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn voor moeders waarvan de partner dat niet krijgt.

Als je er, juist in die beginperiode, helemaal alleen voor staat, lijkt ‘t me heel zwaar om al die verantwoordelijkheid alleen te moeten dragen. Fayyaz heeft door die periode een band kunnen opbouwen waar hij dolgelukkig mee is. Desondanks trok Aiden meer naar mij toe. Misschien omdat ik 1 dag extra ouderschapsverlof heb opgenomen. De periode thuis door corona heeft ervoor gezorgd dat hij nu net zoveel naar Fayyaz trekt als naar mij als er iets is. Dat bewijst nog maar weer eens hoe belangrijk het is dat beide ouders voldoende aanwezig zijn. Ook voor bedrijven valt er veel te winnen als ze bij hun medewerkers benadrukken hoe belangrijk het is de balans te bewaken. Bijvoorbeeld door meer thuiswerken toe te staan. Op dit moment worstel ik met de gedachte om mijn dag ouderschapsverlof deels door te zetten en dus mijn contract terug te brengen van vier naar drie dagen. Als ik blijvend meer thuis zou kunnen werken, is dat niet nodig.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan