Ouders aan het woord

De uitbreiding van het betaalde partnerverlof (de WIEG) geeft jonge ouders de mogelijkheid om een aanzienlijke periode samen of afwisselend fulltime thuis met hun baby door te brengen. Meer tijd & ruimte maakt het makkelijker om te wennen aan de nieuwe situatie, is het idee.

Wat zeggen ouders daarover? Hoe hebben zij het krijgen van kinderen ervaren? Hoe was het voor hen om dit zonder aanvullend verlof te doen? En welke rol zien zij weggelegd voor werkgevers om het leven van werkende ouders makkelijker te maken?

Marco en Patricia Grovenstein

Getrouwd, hebben samen twee zonen (2 en 3 jaar) en Patricia heeft uit een eerdere relatie een dochter (11 jaar). Marco werkt fulltime als planner in de kasbouw, Patricia werkt vier dagen als HR-adviseur in de metaal-industrie.

Susan Gadroen en Saskia Salomons

7 jaar getrouwd en hebben samen een zoon (5 jaar). Susan runt VED FIT, haar eigen HR adviesbedrijf en Saskia runt een uitzendbureau voor schoonmaakpersoneel.

Fayyaz en Sherina Ilahibaks

Getrouwd en hebben 1 kind van 11 maanden. Fayyaz en Sherina werken allebei 4 dagen; Fayyaz bij een bank en Sherina bij het Ministerie van Defensie.

Winfried Scherpenzeel en Nadia Jane Bristoll

Wonen samen en hebben 1 kind (nog geen 1 jaar). Winfried werkt fulltime in loondienst. Nadia Jane heeft een eigen videoproductie bedrijf en werkt daarnaast als freelance-acteur.

Vader wil vaderen

In de volgende film komen verschillende vaders in beeld die openhartig vertellen hoe zij het vaderschap ervaren. Hoe het voor hen was om zonder betaald partnerverlof een kindje te krijgen. En natuurlijk hoe blij ze zijn dat aanstaande vaders vanaf 1 juli wel 5 weken extra partnerverlof mogen opnemen! Deze video is gemaakt door BV Familie.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan