Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 170.000 kinderen geboren. Gezinsuitbreiding heeft een enorme impact op het leven van kersverse ouders. Het vinden van een nieuw levensritme gaat met vallen en opstaan en het is van belang dat vaders en moeders hier tijd en ruimte voor krijgen.

Er is momenteel een groot spanningsveld tussen de wensen van jonge ouders en de daadwerkelijke verdeling van werk en zorg. En deze disbalans tussen werk en gezin zorgt voor veel extra druk. Hierin is een belangrijke rol voor de werkgever weggelegd. De invoering van de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG), waarmee het partnerverlof wordt uitgebreid met 5 weken betaald verlof, biedt een prachtige kans om in actie te komen.

In dit magazine leggen we uit wat de WIEG inhoudt en kan betekenen voor jouw organisatie. Je leest hoe je het partnerverlof in 7 stappen succesvol kunt invoeren en organisaties die het uitgebreide betaald verlof al aanbieden komen aan het woord om te vertellen wat het hen oplevert. Ook delen we onze visie op wat er nog meer moet gebeuren om te komen tot een verlofstelsel dat goed is voor iedereen.

Veel leesplezier!

Emma Lok

Directeur Communicatie en Strategie WOMEN Inc.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan