Gelijk
Loon Check

75% van de werkgevers denkt dat de loonkloof in de eigen organisatie niet voorkomt. Hoe zit dat binnen jouw organisatie?
Meten is weten!

Gelijk
Loon Check


75% van de werkgevers denkt dat de loonkloof in de eigen organisatie niet voorkomt. Hoe zit dat binnen jouw organisatie? Meten is weten!

Met de Gelijk Loon Check krijg je een eerste inzicht in of er sprake is van een loonkloof binnen jouw organisatie. Ook geeft de Check inzicht in de man-vrouwverdeling in jouw organisatie. Bijvoorbeeld hoe het zit met de verdeling van vrouwen en mannen op hogere functies. Je krijgt waardevolle inzichten zodat je eventuele vervolgstappen kunt bepalen.

Ja, stuur mij meer informatie!

Vul hier je gegevens in en ontvang per e-mail vrijblijvend alle informatie over de Gelijk Loon Check.

De Gelijk Loon check is heel fijn als je inzichten wilt hebben in je personeelsbestand. Met de verkregen inzichten kan je maatregelen nemen en je kunt de uitkomsten gebruiken voor je arbeidsmarktcommunicatie. Kortom: de Gelijk Loon Check is voor organisaties die waarde hechten aan het personeel(sbeleid)!

Walied Zamani
Human Resources Officer bij Kenniscentrum Rutgers

Wat is het?

Samen met onze partner AnalitiQs (die o.a. ook de Gelijk Loon Gelijk Werk analyse voor Aegon heeft uitgevoerd) hebben we een check ontwikkeld die organisaties met meer dan 100 werknemers snel en eenvoudig een eerste inzicht geeft in of er sprake is van een loonkloof.

Waarom is dit belangrijk?

Voor wie is het?

De Gelijk Loon Check is bedoeld voor organisaties met meer dan 100 werknemers. Voor bedrijven met minder dan 100 werknemers kan het verschil tussen mannen en vrouwen onvoldoende worden geanalyseerd.

Wat kost het?

€ 1999,-

(excl. BTW). Dit zijn de kosten die AnalitiQs maakt om de analyse uit te voeren en voor WOMEN Inc. om een bondig advies en vervolgstappen te formuleren.

Hoe werkt het?

1.

Vul in het formulier hieronder je gegevens in en ontvang – geheel vrijblijvend – per e-mail alle informatie (bijv. een sample file van de data die je moet aanleveren en een voorbeeldrapportage).

 

2.

Als je de Gelijk Loon Check wilt doen 
stuur je de opdrachtbevestiging retour 
en ontvang je de link naar de data upload portal.

 

3.

Jij levert de data aan
en AnalitiQs doet de analyse.

 

4.

Binnen 4 tot 6 weken ontvang je de rapportage en het advies van WOMEN Inc.

Doe mee

Waarom is dit belangrijk?

1.

Meten = weten

75% van de werkgevers denkt dat er binnen hun organisatie geen loonkloof is tussen mannen en vrouwen. Vaak blijkt dit wel het geval. De Gelijk Loon Check geeft je inzicht zodat je van meningen naar feiten kunt gaan!

2.

Ongelijke beloning is bij wet verboden

Veel organisaties belonen (onbewust) ongelijk, terwijl dit bij wet verboden is. Mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen en dezelfde kwalificaties hebben, moeten gelijk worden beloond. Er is een initiatiefwet ingediend die organisaties verplicht aan te tonen dat zij gelijk loon voor gelijk werk geven. In veel andere Europese  landen is een dergelijke wet al ingevoerd (bijv. in IJsland en het Verenigd Koninkrijk).

3.

Medewerkers gaan erom vragen

Steeds meer organisaties gaan aan de slag met een eerlijk loonbeleid en zoeken ook actief de media op (bijv. Aegon). Dit blijft niet onopgemerkt en de kans is groot dat ook jouw medewerkers behoefte hebben aan transparantie. Het geeft rust om voorbereid te zijn op vragen die zij hebben.

4.

Jacht op talent

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en het is belangrijk om als organisatie aan te tonen dat je divers en inclusief bent. Gelijk loon voor gelijk werk is een essentieel onderdeel hiervan.

Doe mee

1.

Meten = weten

75% van de werkgevers denkt dat er binnen hun organisatie geen loonkloof is tussen mannen en vrouwen. Vaak blijkt dit wel het geval. De Gelijk Loon Check geeft je inzicht zodat je van meningen naar feiten kunt gaan!

2.

Ongelijke beloning is bij wet verboden

Veel organisaties belonen (onbewust) ongelijk, terwijl dit bij wet verboden is. Mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen en dezelfde kwalificaties hebben, moeten gelijk worden beloond. Er is een initiatiefwet ingediend die organisaties verplicht aan te tonen dat zij gelijk loon voor gelijk werk geven. In veel andere Europese  landen is een dergelijke wet al ingevoerd (bijv. IJsland en het Verenigd Koninkrijk).

3.

Medewerkers gaan erom vragen

Steeds meer organisaties gaan aan de slag met een eerlijk loonbeleid en komen daarom positief de media (bijv. APG). Dit blijft niet onopgemerkt en de kans is groot dat ook jouw medewerkers behoefte hebben aan transparantie. Het geeft rust om voorbereid te zijn op vragen die zij hebben.

4.

Jacht op talent

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en het is belangrijk om als organisatie aan te tonen dat je divers en inclusief bent. Gelijk loon voor gelijk werk is een essentieel onderdeel hierin.

Doe mee

Is jouw organisatie een voorloper op het gebied van gelijke beloning?
Doe de Gelijk Loon Analyse!

Samen met verschillende werkgevers in Nederland zet WOMEN Inc. zich in om de loonkloof voor 2030 te dichten. Is jouw organisatie één van de pioniers die met ons aan de slag gaat? Meld je dan aan voor het pioniersprogramma Gelijke Beloning!
In dit nieuwe project onderzoeken we samen met werkgevers of er sprake is van (on)gelijke beloning in hun eigen organisatie. Aanvullend geeft WOMEN Inc. een advies over een passende vervolgaanpak.

Wil je meer weten over wat dit project inhoudt en hoe je mee kunt doen? Neem dan contact op via karlijn@womeninc.nl.

interview

“Onze CEO dacht dat ongelijke beloning bij ons niet mogelijk was. Zonder dit onderzoek zou hij nooit hebben gezien dat dit wel het geval was.”

Linda Aiello, Senior Vice President International Employee Success Salesforce
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan