Interview

Interview


Marloes Sengers

Bedrijf: APG
Functie: HR Directeur

Lees verder

We zijn nu op het punt dat we weten: er ís een onverklaarbaar verschil. Als we dat fundamenteel en duurzaam willen oplossen moeten we de oorzaken beter in kaart hebben.

 

Zo werkt het bij APG

APG verzorgt als financiële dienstverlener bestuursadvisering, asset management, pensioenadministratie, pensioencommunicatie en werkgeversdiensten. Zij zijn in 2019 bezig geweest met het aanpakken van gelijke beloning binnen de organisatie. Wij spraken Marloes Sengers, destijds HR Directeur bij APG.

 

Het verschil in beloning wordt duurzaam gedicht.

Goed dat APG naar de eigen loonkloof heeft gekeken! Wat was jullie motivatie om dit op te pakken?

“Het thema leeft in de samenleving. Ik wilde graag weten hoe het bij ons zat en had verwacht dat het bij ons niet zou spelen. Maar de realiteit bleek anders. Bij APG staan we voor gelijk loon voor gelijk werk, daarom wilden we dit rechtzetten. Het verschil in beloning wordt door ons bovendien duurzaam gedicht: financieel en met aanvullende aandacht voor leidinggevenden en medewerkers. Zo voorkomen we herhaling in de toekomst en pakken we de oorzaken van de ongelijke beloning duurzaam en fundamenteel aan.”

Kunnen jullie iets vertellen over de resultaten?

“Bij APG werken ongeveer 3000 medewerkers, waarvan 960 vrouwen. Uit eigen onderzoek blijkt dat een groep van 125 vrouwen gemiddeld 2,2% minder salaris ontving. Dat is 13% van het totale aantal vrouwelijke medewerkers. Bij de overige 87% van bij APG werkzame vrouwen is er geen verschil in loon met vergelijkbare mannelijke medewerkers.”

Welke stappen hebben jullie gezet na het onderzoek? Hoe trek je een gevonden loonverschil recht?

“Bij vrouwen die ongelijk beloond werden, hebben we financieel direct stappen ondernomen, de salarissen zijn per 1 juni 2019 aangepast. Wat de precieze oorzaken van de loonkloof zijn hebben we nog niet op een rij. Dat zijn we op dit moment aan het onderzoeken. Je zou bij oorzaken kunnen denken aan het proces van aannemen, promotie maken en onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. We zijn nu op het punt dat we weten: er ís een onverklaarbaar verschil. Als we dat fundamenteel en duurzaam willen oplossen moeten we de oorzaken beter in kaart hebben. Zoals eerder aangegeven zijn we dat op dit moment aan het onderzoeken.”

Hoe hebben jullie intern over het onderwerp gecommuniceerd? Wat waren veelgehoorde reacties?

“Dit hebben we op de volgende manier gedaan:
– Met een interne videoboodschap van mij;
– Met een intranetbericht aan de hele organisatie;
– Met een mail met uitleg, instructies en veelgestelde vragen naar alle leidinggevenden;
– Met een directe mail naar de vrouwen in kwestie.”

 

We constateren iets dat onverklaarbaar is en dan gaan we er ook wat aan doen.

Zijn er verschillende reacties van vrouwen en mannen binnen jullie organisatie?

“Het roept inderdaad veel vragen op en je merkt dat mensen graag uitleg willen. ‘Hoe kan dat dan?’ Ik denk ook dat leidinggevenden zich die vraag moeten stellen: ‘Ik heb twee vrouwen in mijn team die minder verdienen, wat heb ik gedaan?’

Vooropgesteld: ik denk niet dat we dit bewust doen. Ik hoop vooral dat we als organisatie het gevoel hebben: dat is toch gaaf, dat wij als APG zeggen: we constateren iets dat onverklaarbaar is en dan gaan we er ook wat aan doen. Naast de vele vragen die zijn gesteld, is dat het gevoel dat volgens mij overheerst.”

Wat heeft het onderzoek jullie opgeleverd?

“Trots op onze organisatie en meer bewustwording op zo’n belangrijk thema. Ik ben er trots op dat we niet alleen zeggen: ‘we gaan kijken wat de oorzaken zijn’ maar we trekken het ook recht. En die trots wordt breed gedeeld.”

Doe de Gelijk Loon Check!

De Gelijk Loon Check geeft een eerste inzicht of er sprake is van een loonkloof binnen jouw organisatie. 75% van de werkgevers denkt dat de loonkloof in de eigen organisatie niet voorkomt, maar dat is vaak wel het geval! Door onderzoek te doen naar beloningsverschillen tussen vrouwen en mannen komen de feiten boven tafel. Meten is weten!

Lees meer

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan