Vrouwen in Nederland krijgen gemiddeld 13% minder betaald dan mannen. WOMEN Inc. heeft als doel om de loonkloof voor 2030 te dichten, maar dat gaat in het huidige tempo niet lukken. Daarom hebben wij de hulp van werkgevers hard nodig.

De loonkloof is deels te verklaren, bijvoorbeeld door opleidingsniveau of de sector waarin iemand werkt. Maar bij die verklarende factoren leggen wij ons niet neer. Want is het terecht dat het onderwijs minder verdient dan bijvoorbeeld de financiële sector? En hoe zit het met het onverklaarbare deel van de loonkloof?
Wij pleiten voor structurele en constructieve oplossingen waar je als werkgever direct mee aan de slag kunt. 75% van de werkgevers denkt namelijk dat de loonkloof in hun organisatie niet voorkomt, terwijl dit vaak wel het geval is. Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die inzien wat gelijke beloning hen oplevert: publiciteit, blije werknemers, het imago van een aantrekkelijke, inclusieve werkgever. Maar hoe doe je als organisatie onderzoek naar gelijke beloning? En hoe zorg je ervoor dat er geen nieuwe loonverschillen ontstaan?

In dit magazine lees je meer over (on)gelijke beloning en over wat je als werkgever kunt doen om loonverschillen te voorkomen. ProRail, Salesforce, Aegon, APG en PwC delen hun ervaringen en tips. Lees ook meer over de Gelijk Loon Check, waarmee je kunt meten of er in jouw organisatie sprake is van ongelijke beloning of verdiep je in de 6 stappen voor een eerlijk loonbeleid. Kortom, er is genoeg te doen.

Veel leesplezier!

Emma Lok

Directeur Strategie & Communicatie WOMEN Inc.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan